Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kolay Lazanya

(Kolay Lazanya nasıl yapılır)

Kolay Lazanya için kullanılan malzemeler :
12 yaprak lazanya
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
tuz, karabiber, sıvıyağ

beşamel sosu için:
2 su bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
sıvıyağ, tuz, karabiber
muskat cevizi

Tarifi :
Tavayı ocağa alıp içerisine sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuruyoruz. Üzerine kabuğu soyulmuş doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ilave ediyoruz. Kıymayla bu karışımı yoğurup harcı hazır hale getiriyoruz.

Diğer tarafta bir tencereye sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Unu ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kavuruyoruz. Daha sonra üzerine soğuk süt döküp hızlıca karıştırıyoruz. Tuzunu, karabiberini, muskat cevizini koyup kıvamını kontrol ediyoruz. Biraz akıcı bir kıvam olmalı. Fırın kabını veya borcamı yağlayıp zemine yaprak lazanya koyuyoruz. Üzerine kıymalı harçtan koyup onun da üzerine beşamel sosundan döküp biraz da rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Bu işlemi lazanyalar bitene kadar yapıyoruz. (ortalama 4 veya 5 kat olmalı).

Son koyduğumuz hamurun üzerine sadece beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Fırına koymadan önce 10 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra 170 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişiriyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.