Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Firik Pilavı

(Firik Pilavı nasıl yapılır)

Firik Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 kg. yağsız kemiksiz koyun eti
1 kase pilâvlık bulgur
1 kase firik
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
karabiber ve tuz
1 su bardağı nohut zeytinyağı

Tarifi :
Eti yıkayıp bir tencereye alın ve üstünü örtecek kadar su koyun. Kaynamaya başladığında üstünde biriken köpükleri alıp tuzunu atın. Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates salçası, biber salçası ve karabiberi tencereye ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin sonra suyunu süzün. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firiki atıp pişirin.

Suyunu çekip demlendikten sonra üzerine bir çay bardağı yağı gezdirin. Nohutları da pilava karıştırın ve etleri kızgın yağ konulmuş tavaya atarak her iki tarafını kızartın. Pilavı servis tabağına alın ve üzerine etleri kapatıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,034 saniyede oluşturuldu.