Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Çerkez Mantısı

(Çerkez Mantısı nasıl yapılır)

Çerkez Mantısı için kullanılan malzemeler :
750 gr un
1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su

içi için:
1 baş kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş

sos için:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı pulbiber
yoğurt

Tarifi :
750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur yapın. Hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin. 1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları kavurun. 1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın. Püre haline getirilmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın.

Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında 40 cm çapında açın. Bunlardan daireler kesin. (Kavanoz kapağı kullanabilirsiniz.)

Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun. Resimdeki şekilde olduğu gibi kapatın. Halujları havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın. Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın. Tek bezeden çıkan halujları ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın. Haşlarken tencerenin ağzını kapatmayın.

Kevgirle pişen halujları sudan alın. Sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.