Ana Sayfa > Çorbalar > İrmikli Rende Çorbası

(İrmikli Rende Çorbası nasıl yapılır)

İrmikli Rende Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kasığı zencefil
1 çay kasığı kırmızı tozbiber
1 çay kasığı karabiber
4 su bardağı tavuksuyu (2-3 adet sıcak suda eritilmiş tavuk suyu tableti)
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, su

Tarifi :
Rendelenmiş kaşar peynirini irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı toz biber ilave edip yoğurarak bir hamur yapın, 10-15 dakika bekletin.

Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin. Ayrı bir yerde tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın. Rendelenmiş hamuru kaynayan tavuk suyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.