Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Karaköy Poğaçası

(Karaköy Poğaçası nasıl yapılır)

Karaköy Poğaçası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
1,5 su bardağı yağ (yarısı margarin, yarısı zeytinyağ olsun)
1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
aldığı kadar un
yarım kalıp beyaz peynir
yarım demet dereotu, maydanoz
tuz

Tarifi :
Maya yoğurtla ezilir. Tuz, yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır.Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Küçük parçalara ayrılır. Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar mayalandırılır.Avuç içinde biraz açılıp peynirli iç konur ve kapatılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında (160-170 derecede)pişirilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.