Brokoli Sote için kullanılan malzemeler :
1 adet brokoli
300 g bezelye
1/4 bardak ekstra sızma zeytin yağı
3 iri diş sarımsak, büyük bir bıçağın yan tarafıyla hafifçe ezilmiş
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Tarifi : Brokoli saplarının ucunu kesip atın. Kalan kısımları çapraz olarak 4 cm uzunluğunda kesin.
Brokolileri ve bezelyeleri kaynar tuzlu suda pişirin. 2-3 dakika sonra brokoliler yumuşadığı zaman ateşten alın ve süzün.
Yağı çift tabanlı bir tavada kızdırın ve sarımsakları içine atın. Orta ateşte sürekli karıştırarak sarımsakların altın sarısı bir renk almasını sağlayın. 1-2 dakika sonra sarımsaklar istenen kıvamı alınca yağdan çıkarıp atın.
Brokolileri, bezelyeleri, tuzu ve karabiberi tavaya atın ve karıştırarak, sarımsaklı yağda 2 dakika kadar sote edin.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 20 Eylül 2009