Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > İç Pilavlı Enginar

(İç Pilavlı Enginar nasıl yapılır)

İç Pilavlı Enginar için kullanılan malzemeler :
4 adet enginar
2 adet kuru soğan
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz ve şeker

Tarifi :
Enginarları limonlu suda haşlayın. Soğuyuncaya kadar suda bırakın. Ayrı bir tencerede kıyılmış soğan ve fıstıkları zeytinyağda çevirin. Pirinci ilave ederek kavurun.

Yarım çay bardağı suyu ilave edip tuzu da ekleyin ve kapağını kapatın. Demlenirken kuş üzümlerini ıslatın ve şeker, yenibahar, karabiberle birlikte tencereye ilave edin. Sonra kıyılmış dereotunu karıştırıp, sudan çıkardığınız enginarların içine doldurun ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,009 saniyede oluşturuldu.