Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Manisa Kebabı

(Manisa Kebabı nasıl yapılır)

Manisa Kebabı için kullanılan malzemeler :
kebap için malzemeler:
750 gr. süt danası kuşbaşı et (küçük doğranmış)
3 kaşık sıvı yağ
2 soğan, 2 biber, 2 domates (veya yarım kaşık salça)
1 paket yemeklik mantar (200 gr.)
tuz,karabiber

krep hamuru için:
3 yumurta
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
2 su bardağı süt
1 kahve kaşığı tuz
1 çorba kaşığı erimiş yağ

Tarifi :
Düdüklü tencereye et, ince doğranmış soğan, biber, domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2- 3 parçaya bölünmüş mantar konup karıştırılır. Kapak kapatılıp ocağa konur. Buhar çıktıktan sonra hesap edilmek üzere 20 dakika pişirilir.

Krepin Hazırlanışı:
Bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ ve un, azar azar süt konup ezilir. Sütün tamamı konup sulu bir hamur yapılır.Küçük bir tava yağlanır. Bu hamurdan küçük bir kepçe konup yayılır, pişirince ters çevrilir.Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap konur. İkiye katlanır. Servis tabağına sırt sırta yerleştirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.