Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kuzu Etli Şevketi Bostan

(Kuzu Etli Şevketi Bostan nasıl yapılır)

Kuzu Etli Şevketi Bostan için kullanılan malzemeler :
1 kg şevket-i bostan
1 adet kuru soğan
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı sıcak su
tuz

Tarifi :
Temizlenmiş olarak satın aldığınız şevket-i bostanları iyice yıkayıp 2-3 cmlik parçalar halinde doğrayın. Tekrar yıkayın. Eti yıkayıp süzün.

Soğanı soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayın. Bir limonun suyunu sıkın. Bir kaseye unu alıp, limon suyunu azar azar karıştırarak ekleyin. Oluşan un topaklarını kaşığın arkasıyla ezin.

Eti_ soğanı ve zeytinyağını tencereye koyup kısık ateşte et suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 20 dk. pişirin. Daha sonra şevket-i bostanları ekleyin.

Ocağı orta ateşe ayarlayın ve kaşıkla ara ara karıştırarak 2-3 dk. pişirin. Ardından unlu limonlu karışımı ve tuzu ekleyin kaşık yardımıyla 3-4 kez altüst edin.

1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 30 dk. pişirin. Şevket-i bostanların pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edin, yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Nisan 2012

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.