İskoç Yumurtası için kullanılan malzemeler :
6 yumurta
bir miktar galeta unu
250 gr orta yağlı kıyma
tuz
kızartmak için sıvıyağ
bir miktar un
Tarifi : 5 tane katı pişmiş yumurtayı soyun. Soyulmuş yumurtaları tek tek una bulayın. Sonra kıymayı 5 eşit parçaya ayırın ister avucunuz da ister tezgahın üstünde hamur açar gibi ayırdığınız kıymaları yayın. Sonra yumurtayı koyup çevresini eşit kalınlıkta ve düzdün şekilde kıyma ile sarın. Bunu çırpılmış yumurtaya batırdıktan sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 5