Hamsili Pilav için kullanılan malzemeler :
½ kilo kılçığı ayıklanmış hamsi
2 bas soğan
1 paket margarin
4,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı
4 dolma fıstığı
2 yemek kasığı kuş uzumu
4 su bardağı su
tuz
Tarifi : Dolma fıstığını yağda kavurun. Kuş uzumu ilave edin. Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinç piştikten sonra bir tepsiye bir kat hamsi dizin. Tepsiye dizdiğiniz hamsilerin üzerine pişirdiğiniz pilavı yayın. Pilavın üzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra fırında pişirin. Hamsiler kızardıktan sonra fırından alin. Servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 15 Mart 2004