Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kıymalı Tatar Böreği

(Kıymalı Tatar Böreği nasıl yapılır)

Kıymalı Tatar Böreği için kullanılan malzemeler :
Hamur İçin:
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz

İçi İçin:
5 çorba kaşığı kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı maydanoz
tuz
karabiber

Üzerine:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı teryağı
1 çay kaşığı pulbiber

Tarifi :
Hamuru için gerekli malzemeler karıştırılır ve elde edilen hamur mantı hamuru şeklinde açılır. Bundan 3-4 parmak genişliğinde kareler kesilir. Bu karelerin içine karıştırılan kıyma, soğan, maydanoz, tuz ve karabiber koyulur. Karelerin iki köşesi birleştirilip üçgen şeklinde kapatılır. Hazırlanan bu üçgenler kaynayan tuzlu suda haşlanır. Haşlandıktan sonra sudan çıkarılıp servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp kızdırılmış yağ ve pulbiber gezdirilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.