Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kolay Börek

(Kolay Börek nasıl yapılır)

Kolay Börek için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Küçük bir kalıp beyaz peynir
2- 3 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için ayçiçek veya zeytinyağı (2 su bardağı)

Tarifi :
Rendelenmiş peynir, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un ile çok yumuşak bir hamur yapılır. Bolca unlanıp 1 cm. kalınlığında açılır. Üç parmak genişliğinde karelere kesilir. Kızgın yağda hafif sallanarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.