Alman Pastası için kullanılan malzemeler :
Hamuru İçin:
1/2 kg un
30 g maya
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
150 g tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kreması için:
400 g süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
2 yumurta
Süslemek için:
pudra şekeri
mevsim meyveleri
Tarifi : Maya ılık suyla ezilir, içine teryağı, şeker ve yumurta koyup karıştırılır.Sonra yavaş yavaş un ilave edilir. Sıcak su ilavesiyle kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur elde edilir. Bu hamurdan bezeler alınıp yağlanmış tepsiye dizilir. 30 dakika mayasının gelmesi beklendikten sonra yumurta saarısı sürülüp fırına verilir. Krema için süt ve şeker karıştırılır, un ve yumurta çırpılıp biraz suyla kıvamı açılır. Süt ve şeker ocakta kaynayınca akıcı kıvamdaki unlu karışım sütün içine eklenir. Karışım karıştırılarak kaynatılır. Krema pişince soğuduktan sonra pişen hamurların arasına sürülür. Mevsim meyveleri de koyulduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 09 Nisan 2004