Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Köfteli Ispanak

(Köfteli Ispanak nasıl yapılır)

Köfteli Ispanak için kullanılan malzemeler :
1/2 kg ıspanak
1/2 kg kıyma
6 yumurta
2 çorba kaşığı salça
1 soğan
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
1 çay bardağı sıvı yağ
karabiber
kimyon
tuz
2 diş sarımsak
1 domates

Tarifi :
Kıyma, rendelenmiş soğan, doğranmış sarımsaklar, bayat ekmek, baharatlar ve tuz karıştırılır. Elde edilen köftelik harç 6 parçaya ayrılır. Yıkanıp ayıklanan ıspanaklar bir fırın kabına doğranır. Üzerine parçalara ayrılan köftelik harçtan simit şeklinde yapılıp yerleştirilir. Simit şeklindeki köftelerin içine yumurtalar kırılır. Aralarına domates dilimlenip yerleştirilir. Üzerine salça sulandırılıp gezdirilir. Sıvı yağ ve bir çay bardağı sıcak su gezdirilip 200 dercelik fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 14 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.