Tavuklu Milföy Çanakları için kullanılan malzemeler :
4 adet milföy karesi
250 gr. haşlanmış tavuk
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
2 adet sivribiber
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
karabiber
kırmızıbiber
tuz
Tarifi : Milföy hamurlarını oda ısısında bekletin ve bir kaseyi ters çevirip yağlayın. Milföy hamurlarını kaselerin üzerine koyup çanak şekli almalarını sağlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 5-10 dk. kadar pişirin. Tavukları ve patlıcanları küçük küçük doğradıktan sonra yağda kızartın. Doğranmış biberleri de ekleyip iyice kavurun. Bu karışımı milföy çanaklarının içine koyun. Üzerine kaşar peyniri serpin ve fırında 5 dk. kadar bekletip erimesini sağladıktan sonra servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 25 Nisan 2004