Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Baharatlı Pilav

(Baharatlı Pilav nasıl yapılır)

Baharatlı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 soğan
2 sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
karabiber
tuz
kırmızı toz biber
safran
hintcevizi
250 gr soyulmuş domates
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
200 gr pirinç
1.5 su bardağı et suyu
6 jumbo karides
limon suyu

Tarifi :
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dak. kısık ateşte pişirin.

Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dk. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın. Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,067 saniyede oluşturuldu.