Brüksel Lahanası Çorbası için kullanılan malzemeler :
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
150 gr. brüksel lahanası
6 su bardağı su
3-4 diş sarımsak
tuz, karabiber
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tarifi : Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı alalım. Soğanı küçük küçük doğrayıp kızdırılmış yağa ilave edelim. Soğanlar renk değiştirdiğinde, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havucu ve patatesi ilave edelim. 2 dakika daha ağır ateşte kavuralım. Brüksel lahanalarının her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralım.
6 su bardağı suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları ilave edelim. Çorbanın tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Çorbayı ateşten almadan 10 dakika önce ayrı bir kapta karıştırdığımız 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı limonun suyunu tencereye yavaş yavaş ilave edelim. 10 dakika daha kaynatalım. Kaselere aktararak servis yapalım.
Not: Yumurta ve limon karışımını çorbaya ilave ettikten sonra karışımı çorbaya karıştırarak yedirin. Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku bırakabilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2004