Şehriyeli Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardagı pirinç
2,5 su bardağı iyi su
2 çorba kaşığı arpa şehriye
mısırözü veya ayçiçek yağı
Tarifi : Pirinci kaynar ve tuzlu suda 20 dk. bekletin. Bu sırada şehriyeyi kavurun. Pirinci ılık su ile yıkayın. Pirinci de şehriyeyle beraber 2,3 dk kavurun ve önceden hazırladıgıınız suyu katın. Bir kere karıştırıp kısık ateşte pişirin. 15 dk sonra suyunu kontrol edin suyunu iyice çektikten sonra dinlendirip servis yapın.
Sade bir pilav bu ama gerçekten çok güzel oluyor.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 3
Gönderen : Onder Gönderdiği tarih : 15 Aralık 2005