Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Portakallı Kereviz

(Portakallı Kereviz nasıl yapılır)

Portakallı Kereviz için kullanılan malzemeler :
2 orta boy kereviz
1 adet portakalın suyu
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 çay bardağı bezelye
1 soğan
1 çaybardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
tuz

Tarifi :
Soğanlar yemeklik doğranır, tencereye konur. Üzerine doğranmış havuç ve patatesler yerleştirilir. Kerevizler istenilen büyüklükte doğranıp, tencereye ilave edilir. Bezelyeler de üzerine dökülür. Portakal suyu, şeker, tuz ve yağ dökülür. Kısık ateşte kapağı kapatılıp pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2005

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,062 saniyede oluşturuldu.