Portakallı Kereviz için kullanılan malzemeler :
2 orta boy kereviz
1 adet portakalın suyu
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 çay bardağı bezelye
1 soğan
1 çaybardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
tuz
Tarifi : Soğanlar yemeklik doğranır, tencereye konur. Üzerine doğranmış havuç ve patatesler yerleştirilir. Kerevizler istenilen büyüklükte doğranıp, tencereye ilave edilir. Bezelyeler de üzerine dökülür. Portakal suyu, şeker, tuz ve yağ dökülür. Kısık ateşte kapağı kapatılıp pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2005