İçli Pide için kullanılan malzemeler :
2 soğan
1 bağ lahana
bir miktar sıvı yağ
1 kaşık salça tuz
1 bardak haşlanmış kuru fasulye
mısır unu
su
maya
Tarifi : Soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur, salça eklenir. Önceden haşlanmış lahana ve fasulye de eklendikten sonra tuzu atılır ve biraz daha pişirilir. Soğumaya bırakılır. Başka bir yerde de hamur hazırlanır. Ilık suyla birlikte maya eritilir ve mısır unuyla yoğrularak hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur yağlanmış tavaya koyulur. Üstüne hazırlanan içten koyulur daha üstüne yine hamur koyulur ve iki taraflı pişirilip sıcak olarak servis yapılır.(Hamuru mümkün olduğunca ince yapmaya çalışın daha lezzetli olduğunu göreceksiniz)
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : yoğurt Kaç Kişilik : 6
Gönderen : züleyha Gönderdiği tarih : 10 Şubat 2006