Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > İçli Pide

(İçli Pide nasıl yapılır)

İçli Pide için kullanılan malzemeler :
2 soğan
1 bağ lahana
bir miktar sıvı yağ
1 kaşık salça tuz
1 bardak haşlanmış kuru fasulye
mısır unu
su
maya

Tarifi :
Soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur, salça eklenir. Önceden haşlanmış lahana ve fasulye de eklendikten sonra tuzu atılır ve biraz daha pişirilir. Soğumaya bırakılır. Başka bir yerde de hamur hazırlanır. Ilık suyla birlikte maya eritilir ve mısır unuyla yoğrularak hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur yağlanmış tavaya koyulur. Üstüne hazırlanan içten koyulur daha üstüne yine hamur koyulur ve iki taraflı pişirilip sıcak olarak servis yapılır.(Hamuru mümkün olduğunca ince yapmaya çalışın daha lezzetli olduğunu göreceksiniz)

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : yoğurt
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : züleyha
Gönderdiği tarih : 10 Şubat 2006

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.