Kuru Köfte için kullanılan malzemeler :
500 gr. iki kere çekilmiş az yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet soğan
3 dilim bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
1 su bardağı un
tuz
karabiber
kızartmak için sıvı yağ.
Tarifi : Ekmek içini ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin, suyunu sıkın. Maydanozu ince ince kıyın. Yumurta, kıyma, soğan, ekmek, maydanoz, kimyonu karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Köfte hamurunu 1 saat buzdolabında bekletin. Köftelere ince uzun şekil verin, her köfteyi una bulayıp kısık ateşte her yüzünü 5'er dakika kızartın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003