Glutensiz Peynirli Kek için kullanılan malzemeler :
1,25 su bardağı glutensiz un
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
200 gr beyazpeynir, ufalanmış
100 gr parmesan peynir (rendelenmiş)
7-8 yeşil soğan, ince kıyılmış
1 çay bardağı dereotu, ince kıyılmış
tuz, karabiber
Tarifi : fırını 180 dereceye ayarlayın. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Başka bir kapta yumurta, yağ ve sütü çırpın. İki karışımı mikser ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar çırpın.
Beyazpeynir, parmesan, dereotu, soğan, tuz ve karabiberi karışıma ekleyin, karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine dökün. Yaklaşık 45 dakika pişirin
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 5
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 22 Kasım 2014