Ana Sayfa > Çorbalar > Kurşun Aşı

(Kurşun Aşı nasıl yapılır)

Kurşun Aşı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı nohut
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre su

KÖFTESİ İÇİN:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su

Tarifi :
Bulgur, irmik, salça, tuz, karabiber yaklaşık 1 bardak sıcak suyla karıştırılır ve demlenmesi biraz bekletilir. Ardından içine un konur ve yumurta kırılarak yoğurulur.

Bir kaseye sıvı yağ konur ve eller ihtiyaç oldukça bu yağla yağlanarak köfte harcından misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Soğanlar yemeklik doğranır. 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Domates ve biber salçası ilave edilir.

Yaklaşık 1,5 litre suyu da katılarak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içine haşlanmış nohut ve mercimekler ve köfteler atılır.

Nane ve tuzu da ilave edildikten sonra 20 dakika pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 24 Ekim 2016

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.