Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Çerkez Tavuğu

(Çerkez Tavuğu nasıl yapılır)

Çerkez Tavuğu için kullanılan malzemeler :
1 adet bütün tavuk
2 adet kuru soğan
200 gr ceviz
3 çorba kaşığı mısır unu
yarım bardak su veya tavuk suyu
2 tatlı kaşığı pırpılcıka (çerkez tuzu) bulunabilirse; yoksa acı biber salçası veya salça
3 diş sarımsak
tuz.

Tarifi :
Tavuğu 2 adet büyük soğanla birlikte iyice pişene kadar haşlayın. Daha sonra soğumaya bırakın. Derilerini ayıklayıp, tavuğu bütün kemiklerinden ayırın ve didikleyin. Bir tavada mısır ununu yarım bardak su veya tavuk suyuyla beraber kavurarak pişirip hamur kıvamına getirin. Cevizi dövün veya robotta çekin. Sarımsak ve pırpılcıka (veya salçayı) ekleyip çekmeye devam edin. Çerkez tavuğunun üzerini süslemek için çektiğiniz cevizlerin yüzeyine çıkan ceviz yağından 1-2 çorba kaşığı bir kenara ayırın. Robottaki sarımsaklı ceviz içine, pişrmiş olduğunuz mısır ununu ilave edip iyice çekin ve azar azar tavuk suyu ilave ederek boza kıvamında bir sos elde edene kadar çekmeye devam edin. Tuzla tatlandırın. Robottaki sosu didiklenmiş tavukların üzerine dökün, karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine bir kenara ayırdığınız ceviz yağını gezdirip soğumaya bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.