Ana Sayfa > Tatlılar > Tahinli Yufka Tatlısı

(Tahinli Yufka Tatlısı nasıl yapılır)

Tahinli Yufka Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 adet yufka
1 su bardağı ceviz(iri dövülmüş)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker

Tarifi :
Temiz bir yere yufka serilir, bir su bardağı tahin fırça yardımı ile yufkaya sürülür. Üzerine bir bardak toz şeker eşit şekilde serpilir.

Bir bardak ceviz de yufka üzerine eşit olarak yaydıktan sonra üzerinde malzeme olan yufka bıçak yardımı ile kesilerek ortadan ikiye bölünür. Yufkanın yuvarlak yerinden başlayarak ortadan kesik tarafa doğru her iki taraftan rulo şeklinde yuvarlayarak yufka sarılır.

Yan yana gelen 2 rulo 3 santim olacak şekilde eşit olarak bıçak yardımı ile kesilirler.

Kesik kısımlar alta ve üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yan yana sıralayarak dizilip orta sıcaklıkta ki fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirilir.

Pişen tatlı servis tabağına alarak ılık servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 29 Aralık 2007

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,034 saniyede oluşturuldu.