Tereyağlı Dil Balığı için kullanılan malzemeler :
2 parça dil balığı filetosu
½ limonun suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
3 çorba kaşığı tereyağı
7- 8 adet taze patates
3- 4 limon dilimi
yeterince tuz ve karabiber
Tarifi : Dil baliği filetolarının üzerine limon suyunu serpin, 5 dakika bekletin. Kağıt havlu ile filetoları kurulayın. Una tuz, karabiber ve hindistancevizini karıştırın. Balıkları bu una bulayın. 2 kaşık tereyağını orta ısıda geniş bir tavada eritin. Balıkların her iki tarafını da 5 dakika kadar kızartın. Kızaran balıkları servis tabağına alın. Kullandığınız tavayı kağıt havlu ile silin. 1 kaşık tereyağı ile biraz limon suyunu tavaya koyup, arada karıştırarak tereyağı eriyene kadar ısıtın. Kaşık ile bu sosu balıkların üzerine gezdirin. Limon dilimleri ve haşlanmış taze patates ile servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : selma ozata Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2008