Ana Sayfa > Et Yemekleri > Salça Soslu Izgara Ciğer

(Salça Soslu Izgara Ciğer nasıl yapılır)

Salça Soslu Izgara Ciğer için kullanılan malzemeler :
2 yemek kaşığı salça
600 gr dana ciğeri(ızgaralık)
300 gr domates
2 adet soğan
2 diş sarmısak
10 gr margarin
2 yemek kaşığı sirke
acı kırmızı toz biber
yarım çay kaşığı toz şeker
yarım demet kıyılmış maydanoz
2-3 yaprak adaçayı
biberiye
un
tuz
karabiber.

Tarifi :
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küb şeklinde doğrayın. Sarmısağı ve soğanı soyup, ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki taraflarını 1' er dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip servis tabağına alın. Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız yağda kavurun. Üzerlerine domates ve salça ilave edin. 1,5 çay bardağı sıcak su ve sirke katın. Tuz, kırmızı biber ve şeker ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sosun içine kıyılmış adaçayı yaprakları, biberiye ve ciğeri ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.