Ana Sayfa > Et Yemekleri > Ankara Tavası

(Ankara Tavası nasıl yapılır)

Ankara Tavası için kullanılan malzemeler :
1 kuzu kol
500 gr. arpa şehriye
1 çorba k. domates salçası
2 soğan
4 diş sarımsak
2 domates
3 biber
1 tatlı k. tane karabiber
2 defne yaprağı
mısırözü yağı
tuz, su

Tarifi :
1 adet kuzu kolu parçalara bölün.Tencereye sıvıyağı alın ve üzerine parçalanmış olan kuz kolu ilave edin.2adet soğanı iri olarak kesin.Tenceredeki etlerin üzerine soğanları ilave edin.Üzerine tane karabiber sarımsakları ilave edin.Daha sonra tencereye 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin ve karıştırın.Daha sonra etlerin üzerine sıcak su ilave edin ve etleri pişirmeye devam edin.

Başka bir tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 500 gr.arpa şehriye ilave edin ve arpa şehriyeyi kavurun. Geniş bir fırın tepsisine kavrulan arpa şehriyeyi ilave edin.Fırın tepsisine kavrulan şehriyeyi güzelce yayın.Arpa şehriyenin üzerine kuzu kolları ilave edin.Üzerine iri kesilmiş domatesleri ve biberleri ilave edin.Ankara tavasını önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 21 Şubat 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.