Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Hamsi Buğulama

(Hamsi Buğulama nasıl yapılır)

Hamsi Buğulama için kullanılan malzemeler :
1 kg. hamsi
2 soğan
2 domates
2 limon
4-5 dal maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
1 çay bardağı su.

Tarifi :
Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Bol suda bir kaç kez yıkayıp süzgece alın. Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yaprak yaprak ayırın. Hamsileri derin bir kava alın. Sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Hamsileri düz tabanlı bir tencereye düzgün bir şekilde dizin. Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin. Üzerlerine maydanoz yapraklarını serpiştirip 2 çay bardağı suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin. 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.