Bademli Haşhaşlı Kek için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
1 su bardağı tozşeker
150 gr bitkisel margarin
1 su bardağı süt
1 adet portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 su bardağı kavrulmuş haşhaş (½ su bardağı toz haşhaş da kullanabilirsiniz.)
1 paket sade kekun
Üzeri için;
40 gr beyaz çikolata
5 yemek kaşığı ılık su
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı file badem içi
Tarifi : Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırın. Tozşekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, şeker eriyinceye kadar çırpın. Oda sıcaklığında bekleyen margarini, süt, vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip mikserle 2-3 dakika daha çırpın. Üzerine hazır kekunu yavaş yavaş ekleyerek tahta bir kaşık ya da plastik spatula yardımıyla malzemeleri, birbiriyle iyice karışıncaya kadar harmanlayın. Büyük boy ve ortası delik bir kek kalıbını yumuşak margarinle yağlayın.
Koyu kıvamlı kek hamurundan 2 su bardağı kadarını ayırın. Hamurun kalanını kalıba aktarın. Ayırdığınız 2 su bardağı kek hamuruna kavrulmuş haşhaşı ekleyip çatalla iyice çırpın. Bu hamuru kalıptaki hamurun üzerine boşaltın. Üzerini çatalın ucuyla çizerek düzeltin. Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 45 dakika, üzeri altın sarısı olup iyice kabarıncaya kadar pişirin. Keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Diğer taraftan, beyaz çikolatayı çelik bir cezveye koyun. Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla karıştırarak çikolatayı eritin. Ocaktan aldıktan hemen sonra üzerine ılık su ve pudra şekerini ekleyip iyice çırpın. Hazırladığınız bu beyaz sosu kekin üzerine gezdirip file bademleri de serpiştirin. Dilimleyerek servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009