Şeftali Kompostolu İrmik Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kutu şeftali kompostosu
(8-10 adet yarım şeftali)
İrmik tatlısı için;
4 yemek kaşığı dolusu irmik
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu hindistancevizi
Tarifi : İrmik ve tereyağını orta boy bir tencereye koyun. Üzerine tozşeker ve vanilyayı ekleyip sütü ilave ederek karıştırın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alın. Orta boy bir cam kabı suyla çalkalayıp ıslatın.
Sıcak haldeki irmik tatlısının yarısını kaba aktarın. Üzerine yarım şeftalileri, çukur kısımları altta kalacak şekilde yerleştirin. Şeftalilerin üzerine irmik tatlısının kalanını kaşıkla aktarın. Üzerine hindistancevizi serptiğiniz tatlıyı buzdolabında yaklaşık bir gece bekletin. Tatlıyı buzdolabından çıkarıp dilimleyerek servise sunun.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009