İrmik Helvası için kullanılan malzemeler :
4 çay bardağı irmik
4 çay bardağı şeker
5 çay bardağı su
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tereyağ
bir miktar çam fıstığı
tarçın
fındık veya ceviz
Tarifi : Önce yağın bir kısmıyla fıstığı biraz kavurun. Sonra kalan yağı ve irmigi koyup tahta kaşıkla karıştırarak 15-20 dakika kavurun. İrmik pembeleştiği zaman 4 bardak sıcak su ve sütü katın. Suyunu çekerken, üzerine şekeri boşaltıp, biraz karıştırın. Kapalı olarak kısık ateşte pilav gibi demlendirin. Helva demlenirken arada karıştırın.
Altını Kapattıktan sonra, tencere üzerine havlu kağıt serip, kapağını kapatın ve soğumasını bekleyin.
Üzerine tarçın ve isteğe göre fındık ceviz vs koyarak servis yapabilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 23 Ağustos 2009