Ana Sayfa > Et Yemekleri > Hint Usulü Kuzu

(Hint Usulü Kuzu nasıl yapılır)

Hint Usulü Kuzu için kullanılan malzemeler :
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1,5 fincan tavuk suyu
Yarım fincan domates
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Yarım tatlı kaşığı köri
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı Hint safran
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kişniş
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Yarım fincan süt

Tarifi :
Genişçe bir tavada kuzu etlerini yüksek ısıda kavurun. Ardından sırasıyla tavuk suyunu, domatesleri, maydanozu, köriyi, tuzu, biberi, safranı, kimyonu, kişnişi ve defne yaprağını ekleyin. Yemeği güzelce karıştırdıktan sonra 1 saat kadar düşük ısıda etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler yumuşayınca tavanın içindeki suyu bir kaba süzün.

Küçük bir tavada orta ısıda tereyağını eritin. Unu ekleyin ve yaklaşık iki dakika boyunca unu kavurun. Daha sonra önceden süzdüğünüz yemeğin suyunu tavaya ekleyin, karıştırıp üzerine sütü katın. Ocağın ısısını iyice düşürün, karıştırarak hafif koyulaşana ve pürüzsüz olana kadar sosu pişirin.

Son olarak hazırladığınız sosu kuzu etinin üzerine dökün ve orta ısıdaki ateşte birkaç kere çevirerek yemeği son haline getirin. Sıcak sıcak servis edeceğiniz yemeğin yanında buharda pişmiş pirinç sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.