Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Şam Oruğu ( İçli Köfte)

(Şam Oruğu ( İçli Köfte) nasıl yapılır)

Şam Oruğu ( İçli Köfte) için kullanılan malzemeler :
1 kg. köftelik(yağsız, sinirsiz, kırmızı) Et
1kg. ince çekilmiş bulgur
2 baş soğan (orta büyüklükte)
2 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay çaşığı tuz
2 yemek kaşığı un

içi için:
800 gr. kıyma (bir defa çekilmiş)
4 orta boy soğan
1/2 su bardağı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 Demet maydonoz
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
1 su bardağı çam fıstığı(arzu edilirse süneber)
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karbiber

Tarifi :
Bulgur su ile yıkanır gibi ıslatılıp bir saat bekletilir. Bulgur, soğan, tuz, biber ve kimyonla beraber kıyma makinesinde iki defa çekilir. Köftelik et, öğütücüsünde krem haline getirilir. Et; kıyma makinesinde çekilen malzemeye azar azar ilave edilerek, unda koyularak iyice yoğrulur.

Hazırlanan köftelik etinden yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak parmak yardımıyla ince oyulur, mekik şekli verilir. Daha önce hazırlanan kıymalı malzeme buraya doldurulup ağzı kapatlır. Yağlanmış bir tepsiye dizilir. Orukların üstü yağlanıp sıcak fırına atılır. Pişince sıcak sıcak servis yapılır.

İçi:
Kıyma derince bir tencereye konur ateş üzerine oturturulur; suyunu çekinceye kadar karıştırılır.Sonra ince kıyılmış soğan, yağ ve tuz kıymaya ilave edilir. Soğanlar sararıncaya kadar ateş üzerinde bırakılır.Ateşten alınan kıymaya maydonoz, baharatlar ve ceviz karıştırılır.Bütün oruk çeşitlerinde kullanılan esas ölçü bu tariftir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Yoğurt veya çorba
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.