Ana Sayfa > Çorbalar > Etli Aşir ( Dövme)

(Etli Aşir ( Dövme) nasıl yapılır)

Etli Aşir ( Dövme) için kullanılan malzemeler :
500 gr incir (yağsız parça et, dana veya koyun ayrıca gerdan eti, horoz, tavuk etleriyle de yapılır.)
3 su bardağı dövülmüş buğday
1 çay bardağı nohut
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tuz
1 büyük baş soğan
1 Paket terayağı
200 gr. ceviz İçi veya çam fıstığı yada badem içi

Tarifi :
Buğday 1 gece suda bekletilerek açılması sağlanır. İstenirse nohutta ilave edilebilir. Bütün malzeme düdüklü tencereye konularak 1 saat pişirilir. Piştikten sonra büyük bir tahta kaşıkla 25-30 dk. özleşinceye kadar dövülür. 1 Tavada yağ kızdırılır. Yağın 1/3'ü tavada bırakılarak gerisi tenceredeki aşirin üstüne dökülüp karıştırılır.Servis tabağına alınır.

Ceviz içi( fıstık veya badem de olur) tavadaki yağda kızartılarak tabaktaki aşirin üstüne konulur. Diğer taraftan kimyon kuru bir tavada hafif ateş üstünde biraz çevrilir ve tabaktaki aşirin üzerinde gezdirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 05 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.