Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Siron

(Siron nasıl yapılır)

Siron için kullanılan malzemeler :
hamuru için :
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su

sosu için :
1/2 kg yoğurt
1/2 çorba kaşığı tereyağı

Tarifi :
Un, tuz ve su ile katı bir hamur yoğurun. Hamuru eşit parçalara ayırıp yufka elde edin. Her bir yufkayı rulo haline getirin. Daha sonra 1,5 cm eninde kesip dikey olarak tepsiye dizin. Yoğurt ve tuzu karıştırarak üzerine dökün. Yoğurtlu yufkaların üzerine kızdırılmış tereyağı dökerek servise hazır hale getirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.