Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Ciğer Pate

(Tavuk Ciğer Pate nasıl yapılır)

Tavuk Ciğer Pate için kullanılan malzemeler :
250 gr. tavuk ciğeri
2 adet yumurta
yarım su bardağı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mercanköşk
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kanyak
2-3 yemek kaşığı kırmızı şarap
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Tavuk ciğerlerini temizleyin. Ciğerleri ezin. Kekik, mercanköşk, baharat, yumurta, krema, kanyak ve şarabı ciğer ezmesine karıştırın. Karışımı, toprak bir kaseye koyun ve üzerine ince dilimler halinde kesilmiş yağı yerleştirin. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tabağa oturtun ve önceden 175 derece ısıtılmış bir fırında 45 dakika pişirin, soğutun. Eğer pate birkaç gün dinlenirse çok daha lezzetli olur. Sonra da kızarmış ekmekler üzerine tereyağı sürer gibi sürerek ikram edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.