Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Vietnam Usulü Börek

(Vietnam Usulü Börek nasıl yapılır)

Vietnam Usulü Börek için kullanılan malzemeler :
200 gr kıyma
3 adet yufka
1 adet soğan (ince kıyılmış)
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 paket soya filizi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ demet taze nane
1 adet kıvırcık
3 çorba kaşığı soya sos
tuz
karabiber
kızartma yağı

Tarifi :
Kalın dipli bir tavada zeytinyağı ısıtın, soğanları sote edin. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra havuç ve soya filizini ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Diğer tarafta yufkaları sigara böreğinde olduğu gibi ( üçgen) kesin. Hazırladığınız karışımdan içine koyarak fazla sıkmadan sarın (bir parmak büyüklüğünde olacak şekilde). Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alın. Kıvırcık ve nane yaprakları ile sarın. Soya sosa batırarak yiyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 06 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.