Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Bademli Kayısı Reçeli

(Bademli Kayısı Reçeli nasıl yapılır)

Bademli Kayısı Reçeli için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı badem
1 kg. kayısı
1 kg. tozşeker
yarım limon
2 su bardağı su

Tarifi :
Kayısıları güzelce yıkayıp ve süzülmeleri için süzgece alın. Suyu süzülen kayısıları bıçak yardımıyla ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın ve geniş bir tencereye 1 kat kayısı, 1 kat toz şeker şeklinde tüm malzeme bitene kadar doldurun.

İsteğe göre 1 gece bekletin. 2 su bardağı ekleyerek ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Yaklaşık 40dakika kaynattıktan sonra içine bademleri ekleyin,(arada biriken köpüğü tahta kaşık yardım ile almayı unutmayın) reçeliniz koyulaşmaya başladığında içine yarım limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın.

Ilıyan reçeli kavanozlara paylaştırın ve serin bir yerde saklayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 16

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.