Barbunya için kullanılan malzemeler :
yarım kg barbunya
1 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
2 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 limon
yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker¼
1yemek kaşığı salça
tuz
Tarifi : Barbunyayı yıkayıp ve 1 gece önceden sıcak su ile ıslayalım. Soğanları yemeklik; patatesi ve havucu da soyup küp küp doğrayalım.
Düdüklüde sıvıyağ, salça ve fasulye haricinde diğer malzemeleri kavuralım. Malezemeler kavrulduktan sonra fasulye ve sarımsak ları ilave edip 5 dakika daha kavuralım.
Otuz dakika pişirelim sonra kısık ateşte 30 dakika daha pişirelim. Eğer suyu az yada çok ise eklemeler yaza azaltmalar yapılabilir. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009