Tavuklu Bakla Çorbası için kullanılan malzemeler :
500 gr bakla
1 adet küçük soğan
1 adet kesme şeker
tuz
1 tatlı kaşığı un
dereotu
1 adet tavuk ince
1 adet yemekkaşığı yoğurt
1 adet yemek kaşığı un
1yemek kaşığı limon
Tarifi : Tavuğu bir tencereye alıp kaynatın. Baklaları ayıklayıp yıkayın.
Soğanları ince ince doğrayıp tencerenin altına üstüne baklaları şeker tuz ve unus erpin 1 su bardağı su koyarak pişirin. Dereotunu da baklaların üzerine piştikten sonra doğrayım böylece kararmaz. Daha sonra tavuğu suyuyla birlikte baklaya karıştırın . Ayrı bir kapta yoğurt,un ve limonu karıştırıp yavaş yavaş baklaya ilave edin ve el blenderi ile iyice karıştırın
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009