Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Etli Yaprak Dolması

(Etli Yaprak Dolması nasıl yapılır)

Etli Yaprak Dolması için kullanılan malzemeler :
300 gr salamura asma yaprağı
2 adet orta boy kuru soğan
300 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
çeyrek demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası varsa tatlı biber salçasıda olur
2 adet orta boy domates
tuz,
karabiber, toz kırmızı biber, kuru nane
3 su bardağı kaynar su

servis için yoğurt

Tarifi :
Salamura yaprakları tuzunu atması için yaklaşık 10 dk. kaynatın, kaynayan yaprakları süzgeçe alarak süzün ve soğuk sudan geçirin. Soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın, domatesleri rendeleyin, pirinci ılık suda yıkayarak süzün.

Pirinç, kıyma, baharatlar ve diğer tüm malzemeyi fotoğrafta gördüğünüz gibi bir geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun.

Asma yaprağını düz bir zemine alın (mat ve damarlı kısmı size doğru bakmalı), içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyarak sarın

Sardığınız dolmaları boşluk bırakmadan tencereye dizin. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın.

3 yemek kaşığı sıvıyağı ve suyu tabağın kenarındaki boşluktan tencereye koyun (Kenarda biraz sıcak su bulundurun ki, suyu biterse aynı yöntemle pişen dolmalara ekleyebilesiniz). Dolmaları orta ateşte yaklaşık 35-40 dk. pişirin. Servis yapacağınız tabağa yoğurt ekleyerek sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.