Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Midye Güveç

(Midye Güveç nasıl yapılır)

Midye Güveç için kullanılan malzemeler :
50 adet iç midye
1 demet dereotu
1/ 2 demet maydanoz
1 adet kabuğu soyulup doğranmış limon
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük havuç
3 orta boy domates
2 diş sarmısak
1-2 adet çarliston biber
1-2 sap kereviz yaprakları
200 gr dil peyniri
tuz-karabiber
1 kahve fincanı beyaz şarap

Tarifi :
Midyeleri temizleyip yıkadıktan sonra, suyunu iyice süzün.

Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Doğranmış biber, kereviz, havuç, kıyılmış dereotu, maydanoz, kekik, defne yaprağı, kıyılmış sarmısak ve küp biçiminde doğranmış peynirin yarısını birlikte karıştırın. Tuz, karabiber ve şarap katın.

Varsa toprak bir güvece veya 10 ayrı güveç kabına koyun. Üzerine de hazırladığınız peynir katılmış sebzeli içi döşeyin. Kalan dil peyniriyle tereyağını da üzerine koyun. Fırında 30 dk pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.