Ana Sayfa > Çorbalar > Nohutlu Gürcü Çorbası

(Nohutlu Gürcü Çorbası nasıl yapılır)

Nohutlu Gürcü Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı nohut
6-8 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı pirinç
1 adet orta boy soğan
1 çay ufak doğranmış tavuk eti
yarım çay kaşığı safran
4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber

terbiyesi için :
1 adet yumurta sarısı
yarım limon suyu
nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1.5 saat

Tarifi :
Nohutu akşamdan tuzlu su ile haşlayın. Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin. Suyunu süzüp bekletin.

Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin. Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Nohutları ilave edin.

Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin. Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.