Ramazan Pidesi için kullanılan malzemeler :
1 kg un-20 gr tuz-1 çorba kaşığı şeker-3 çorba kaşığı zeytinyağ-40 gr. maya-250 gr süt-aldığı kadar ılık su-3 yumurta sarısı-susam-çörek otu
Tarifi : Malzemelerden çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur cıvık bir kıvamda olana kadar ılık su ilavesi ile yoğurmalısınız. (Kahvaltılık bişi kızartmak için fırından aldığımız hamur kıvamında olmalı :)) Daha sonra hamuru 3 eşit parçaya ayırıp bol unlanmış tepsiye koyun ve üzerini nemli bir bezle örtün. Bezeler 2-3 katı olana dek ılık bir ortamda mayalandırın. Mayalalanan hamurları bol unlanmış tezgaha alın. Bezeleri elinizle çok az açtıkdan sonra üzerlerine 1 er tane yumurta sarısı sürüp elinizle fazla sündürmeden şekil verin. Hamuru çok fazla oynamadan unlanmış tepsiye hafif sündürerek alın. 10- 15 dakika daha tepsi mayası için bekledikten sonra 250- 260 derecelik önceden ısıtılmış fırna sürün. Yaklaşık 10-15 dakika pişiriniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : NİSADA Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009