Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Köri Samossa

(Köri Samossa nasıl yapılır)

Köri Samossa için kullanılan malzemeler :
1 yufka
100 gr kıyma
1 çay kaşığı köri
yarım soğan
1 diş sarımsak
15 gr bezelye
1 yumurta
kızartmak için
ayçiçeği yağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp kıyma ile birlikte soteleyin. Bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Yufkayı 5 cm uzunluğunda kesin. İçlerini hazırladığınız harç ile doldurup, üçgen muska şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.