Mini Ekler Pasta için kullanılan malzemeler :
1.5 su bardağı sıcak su
4 yumurta
100 g margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 su bardağı un
tuz
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşığı susam
Tarifi : Kaynamakta olan suya margarin, bir tatlı kaşığı şeker ve bir tutam tuz koyulur. 1.5 su
bardağı un Koyularak karıştırarak pişirilir. Sonra hamur soğumaya bırakılır. Hamur
soğuyunca teker teker yumurtalar içine kırılır ve hamura yedirilir. Sonra hamur pasta
torbasına doldurulup yağlanmamış tepsiye küçük uzun parçalar halinde sıkılıp 120-130
derede pişmesi için fırına verilir. Bir tencereye soğuk süt, şeker, vanilya ve un koyulup
karıştırarak pişirilir. Elde edilen bu krema pişen pastaların içine doldurulur. Sonra
pastalar bala ve ardından susama batırılarak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 12
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 25 Aralık 2003