Ana Sayfa > Tatlılar > Sakızlı Tavuk Göğsü

(Sakızlı Tavuk Göğsü nasıl yapılır)

Sakızlı Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
2 kahve fincanı pirinç unu
2 kahve fincanı mısır nişastası
5 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1/2 tavuk göğsü
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı dövülmüş sakız

Tarifi :
Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın. Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.