Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Ciabatta

(Ciabatta nasıl yapılır)

Ciabatta için kullanılan malzemeler :
2 bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
½ tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı süt, oda sıcaklığında
¾ bardak su
1 çorba kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
1 çorba kaşığı zeytinyağı

tepsi için:
½ bardak mısır unu

Tarifi :
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak hazneye ilk olarak suyu ve sütü üzerine zeytinyağını koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine tereyağını ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.

Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.

Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.

Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.

10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurunuz çok yumuşak ve biraz da cıvık olacaktır.

Programın bitiminde hamuru tahta kaşık veya spatul kullanarak bol mısır unuyla iyice kaplanmış fırın tepsisine alın. Elinizi gerektikçe unlayarak 2 cm kalınlığında uzun bir dikdörtgen şeklinde yayın.

45 dakika daha kabarması için bekletin.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. Eğer ekmeğin üstü erken kızarırsa aluminyum folyo ile örtüp pişirmeye devam edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.